Početna / Aktuelnosti / Radionica na temu izazova pre . . .
Radionica na temu izazova prečišćavanja gradskih otpadnih voda u Crnoj Gori u svijetlu Direktive o tretmanu gradskih otpadnih voda (91/271/EC)
Objavljeno: 10.07.2023
Autor: Redakcija

U okviru regionalnog projekta EU4GREEN i podrške sprovođenja Zelene agende za Zapadni Balkan koji finansira EU, 6. jula 2023. godine je održana radionica sa temom izazova prečišćavanja gradskih otpadnih voda u Crnoj Gori, u svijetlu Direktive o tretmanu gradskih otpadnih voda (91/271/EC).

Radionica je imala za cilj upoznavanje sa pitanjem sprovođenja prečišćavanja gradskih otpadnih voda, praćenja ispuštanja i rutine izvještavanja koje već postoji u Crnoj Gori, kao i izvještavanja prema Direktivi za prečišćavanje otpadnih voda u Austriji, odnosno upravljanjem kanalizacionim muljem u ove dvije države.

Predstavnici Ministarstva ekologije prostornog planiranja i urbanizma, opština Nikšić, Berane i Bijelo Polje, VODACOM-a i PROCON-a, su imali prilike da se upoznaju sa načinom rješavanja pitanja prečišćavanja otpadnih voda i tretiranja kanalizacionog mulja u Austriji, kroz prezentovanje Agencije za zaštitu životne sredine Austrije.