Početna / Aktuelnosti / Prezentovan status projekta "U . . .
Prezentovan status projekta "Unapređenje efikasnosti vodosnabdijevanja zamjenom azbestno-cementnih cjevovoda na području Crne Gore"
Objavljeno: 05.07.2023
Autor: Redakcija

U Privednoj komori Crne Gore održana je XI sjednica Odbora Udruženja komunalne privrede, na kojoj su po pozivu organizatora, uzeli učešće i predstavnici PROCON-a. Glavni menadžer PROCON-a, Dragutin Sekulović je tom prilikom prezentovao status projekta “Unapređenje efikasnosti vodosnabdijevanja zamjenom azbestno-cementnih cjevovoda na području Crne Gore”, sa fokusom na dinamici realizacije aktivnosti na izradi Studije izvodljivosti sa Cost-Benefit analizom, čija izrada je dogovorena kroz PPF program tehničke podrške, finansiran od strane Evropske Unije.

Cilj projekta “Unapređenje efikasnosti vodosnabdijevanja zamjenom azbestno-cementnih cjevovoda na području Crne Gore” je da se unaprijedi efikasnost i pouzdanost vodosnabdijevanja, smanje gubici u vodovodnim sistemima i ukloni negativan uticaj azbest-cementnih cijevi na zdravlje ljudi. Ukupna procijenjena dužina azbestno-cementnih cijevi u kompletnoj vodovodnoj mreži Crne Gore iznosi preko 600 km, a procijenjena vrijednost projekta je oko 200.000.000,00 eura. Projekat se realizuje u saradnji Ministarstva ekologje, prostornog planiranja i urbanizma, Eko fonda i PROCON-a.