Početna / Aktuelnosti / Održana konferencija „Uspos . . .
Održana konferencija „Uspostavljanje održivog sistema upravljanja komunalnim otpadom u Nikšiću“
Objavljeno: 07.06.2023
Autor: Redakcija

U organizaciji Opštine Nikšić, Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj i uz podršku nevladinog sektora, 6. juna 2023. godine održana je konferencija sa temom „Uspostavljanje održivog sistema upravljanja otpadom u Nikšiću“ koju je otvorio predsjednik Opštine Nikšić, gospodin Marko Kovačević.

Pored predstavnika Opštine Nikšić, NVO organizacije Ozon kao moderatora konferencije, u izlaganju su uzeli učešće predstavnici Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Nacionalne jedinice za implementaciju projekata komunalnih djelatnosti i zaštite životne sredine-PROCON i Eko fonda.

Prisutni su pored novina u predlogu Novog Zakona o upravljanju otpadom i novog Državnog plana, imali prilike da se upoznaju sa presjekom stanja, planova, ulogom i nadležnostima lokalne uprave opštine Nikšić, ali i da se u okviru druge sesije upoznaju i sa tehnološkim rješenjima za tretman komunalnog otpada kroz prezentacije zainteresovanih firmi iz ove oblasti.

Predstavnik PROCON-a, glavni menadžer Dragutin Sekulović je bio jedan od učesnika konferencije i imao izlaganje na temu stvaranja povoljnog investicionog ambijenta za ulaganje u tehologije upravljanja otpadom, uz predstavljanje aktivnosti PROCON-a i mogućnosti podrške Opštini Nikšić u pripremi i realizaciji projekata iz oblasti upravljanja otpadom.