Početna / Aktuelnosti / Stručni skup „Izazovi u pri . . .
Stručni skup „Izazovi u primjeni FIDIC pravila kod ugovora o građenju – Izazovi iz prakse“, 31. maj 2023, 09h u Svečanoj sali Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore
Objavljeno: 30.05.2023
Autor: Redakcija

U organizaciji Alumni akademije Pravnog fakulteta UCG, 31. maja održaće se stručni skup na temu „Izazovi u primjeni FIDIC pravila kod ugovora o građenju – Izazovi iz prakse“. PROCON je na osnovu svojeg iskustva i stručnosti u imlementaciji FIDIC ugovora u proteklom periodu, pozvan da uzme učešće na pomenutom skupu. Ova panel diskusija će biti prilika za upoznavanje zainteresovane javnosti o izazovima u primjeni rješavanju po FIDIC pravilima.

Na skupu uvodnu riječ će imati prof. dr Aneta Spaić, dekanka Pravnog fakulteta UCG. U sklopu teme “Primjena FIDIC ugovora u Crnoj Gori sa osvrtom na vanredne okolnosti kod ugovora o građenju (COVID19, usklađivanje cijene - klizna skala)“ u ime PROCON-a, izlagaće Dragutin Sekulović, glavni menadžer, iz Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Vida Ristić v.d. generalna direktorka Direktorata za projekte , Marina Bošković izvršna direktorka Željeznička infrastrukture Crne Gore AD i Ivan Petrović partner u advokatskoj kancelariji JPM - Janković Popović Mitić.

U nastavku ovog skupa diskutovaće se na i temu „Rješavanje sporova kod FIDIC ugovora, uloga Komisije za rješavanje sporova (DAB).