Početna / Aktuelnosti / Završne aktivnosti na realiza . . .
Završne aktivnosti na realizaciji projekta „Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u opštini Pljevlja“.
Objavljeno: 20.03.2023
Autor: Redakcija

Opština Pljevlja, u saradnji sa PROCON-om, trenutno sprovodi završne aktivnosti na realizaciji projekta „Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u opštini Pljevlja“. Juče je tim povodom u Opštini Pljevlja održan sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Opštine Pljevlja, Vodovoda Pljevlja, PROCON-a, Nadzora nad izvođenjem radova - C&S Di Giuseppe Ingenieri Associati, Izvođača radova - Tehnika Plast J.B. Beograd, Komisije za tehnički prijem objekta – „GENESIS PROJEKT“ DOO Podgorica i Uprave za inspekcijske poslove.

Na sastanku su prisutni informisani o realizovanim aktivnostima na projektu od strane Izvođača radova i Nadzora nad izvođenjem radova i definisani su dalji koraci u cilju dobijanja pozitivnog mišljenja Komisije za tehnički prijem i dobijanja upotrebne dozvole za objekat, nakon čega je izvršen obilazak postrojenja u cilju sagledavanja izvedenih radova na objektu.

Projekat “Upravljanje sistemom otpadnih voda u Opštini Pljevlja” je investicioni projekat, koji se realizuje u nekoliko faza. Do sada, u okviru prve faze, kroz realizaciju projekta „Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u opštini Pljevlja“ su uložena sredstva u iznosu od 6,500,200.00€, od čega je 3,500,000.00€ obezbijeđeno iz IPA 2010 grant sredstava i 3,000,200.00€ iz kredita Evropske investicione banke. Pored realizacije ovog projekta, kroz prvu fazu projekta je realizovan i projekat izgradnje glavnog fekalnog kolektora u vrijednosti od 1,021,837.63€ koji je u cjelosti finansiran iz IPF MW 2008 grant sredstava.