Početna / Aktuelnosti / Best Manager Award 2023 . . .
Best Manager Award 2023
Objavljeno: 02.03.2023
Autor: Redakcija

Valeriji Saveljić, izvršnoj direktorici ,,Project-Consulting״-Podgorica (PROCON) iz Podgorice, uručeno je priznanje za najboljeg menadžera, za odgovorno, savjesno i uspješno rukovođenje!

PRESTIŽNO PRIZNANJE "BEST MANAGER AWARD 2023" predstavlja  najuspješnije  rukovodioce firmi koji su postigli određeni poslovni uspjeh, istakli se u poslovnom svijetu, doprinijeli rastu, razvoju i napretku privrede Crne Gore.

Rukovodioci firmi  koje su ušle u ovu kategoriju su kompanije koje imaju najviši rejting u poslovanju u Crnoj Gori.

Valerija Saveljić, diplomirani ekonomista, rođena je u Pljevljima,sa radnim iskustvom od 28 godina. Od 2021. godine kada je stupila na funkciju izvršne direktorice ,,Project-Consulting״-Podgorica (PROCON), unaprijedila je poslovanje stvarajući novu ekonomsku vrijednost.

Radnu karijeru započela je 1995. godine u „13. Jul – Plantaže״ A.D. Podgorica, gdje je obavljala niz funkcija u struci. U periodu od 2008-2015. godine obavljala je funkciju finansijske direktorice gdje je koordinirala finansijske poslove, pratila i obezbjeđivala primjenu zakonitosti u finansijskom poslovanju i finansijskoj politici, aktivno sarađivala sa međunarodnim institucijama na planu mogućnosti investicionih ulaganja. Posjeduje licencu ovlašćenog računovođe od 2001. godine.

U profesionalom angažmanu pokazala je odlučnost i samostalnost ukazujući javno na nepravilnosti u radu, čime je i dobila zaštitu Agencije za sprečavanje korupcije (ASK).

Od 2021. – 2023. godine Društvo je uvećalo ukupan broj projekata na 20, čija je vrijednost preko 270 mil.€, što je za 54,28% uvećanje u odnosu na 2021. Pored projekata iz oblasti otpadnih voda i vodosnabdijevanja, započeta je i implementacija projekata iz oblasti čvrstog otpada, a zatim i proširen portfolio projekata socijalne infrastrukture kroz izgradnju devet vrtića u CG, čime se obezbijeđuje boravak za 2.149 naših najmlađih sugrađana.

Posvećenost unapređenju poslovanja ogleda se i u činjenici da je PROCON u 2021. godini imao šest potpisananih ugovora sa crnogorskim opštinama (Bijelo Polje, Danilovgrad, Mojkovac, Pljevlja, Cetinje, Ulcinj), da bi taj broj danas porastao na 10 (Bijelo Polje, Cetinje, Kolašin, Mojkovac, Nikšić, Plužine, Pljevlja, Rožaje, Ulcinj, Zeta).

Vrijednost potpisnih ugovora u 2022.godini iznosi 509.671,08 € i veća je za 36,55% u odnosu 2021.godinu.

Značajno je uvećan i iznos obezbijeđenih grant sredstava za ko-finansiranje infrastrukturnih projekata, i to sa 44 mil.€ (od 2008.godine do 2021.godine) na 67 mil. €,pri čemu je samo u periodu 2021. -2022.godina obezbjeđeno 23 mil €. U februaru mjesecu tekuće godine aplicirano je za još dodatnih 15 mil. € investicionih grantova za projekte u oblasti vodosnabdijevanja i socijalne infrastrukture.

Implementacija novih projekata podrazumijevala je proširenje stručnog kadra. Uspješni rezultati poslovanja su omogućili da Društvo u 2022. godini uveća broj zaposlenih te na taj način unaprijedi uslove rada zaposlenih, zamjeni dotrajalu računarsku i kancelarijsku opremu i obezbijedi adekvatni poslovni prostor.

Takođe, uslijed dobrih rezultata poslovanja uvećana je prosječna neto zarada u kompaniji.

Društvo je u 2022. godini u potpunosti izmirilo ranije nastale obaveze po osnovu Rješenja o reprogramu poreskog duga.

Potpisivanje novih ugovora o pružanju usluga, redovnom naplatom potraživanja i ekonomičnim poslovanjem, postignuto je da se obaveze po osnovu poreza i doprinosa, kao i ostale obaveze iz poslovanja uredno izmiruju i da Društvo nema dugovanja.