Početna / Aktuelnosti / Zamjenica ambasadorke Italije . . .
Zamjenica ambasadorke Italije Silvia Margareta Staffa u posjeti PROCON-u
Objavljeno: 21.02.2023
Autor: Redakcija

Predstavnici italijanske Ambasade izrazili su interesovanje da se sastanu sa PROCON-om kako bi razgovarali na temu mogućnosti učešća italijanskih preduzetnika u projektima koji se realizuju u Crnoj Gori, a čiju implementaciju prati PROCON.

Izvršna direktorica Valerija Saveljić je u uvodnom dijelu sastanka informisala zamjenicu ambasadorke Silviu Margaretu Staffa o djelatnosti i misiji PROCON-a, kao i o planiranim investicijama u oblasti komunalne infrastrukture u sjevernom dijelu Crne Gore u narednom periodu. Gostima su prezentovani projekti za čiju implementaciju je zadužen PROCON, a koji se finansiraju iz kreditnih sredstava EIB-a i granta WBIF-a.

Takođe, razmijenjena su i iskustva o dosadašnjoj saradnji italijanskih kompanija i PROCON-a, u ovoj oblasti. Zaključeno je da je poslovno povezivanje dvije zemlje, odnosno osnaživanje crnogorsko italijanske saradnje u projektima iz oblasti zaštite životne sredine izuzetno važno. Sagovornici su se saglasili da postoji izuzetna osnova za dalji razvoj i unapređenje saradnje u ovoj oblasti.

Sastanak je održan 21. februara sa početkom u 10.30h u prostorijama PROCON-a.