Početna / Aktuelnosti / Održana radionica na temu pri . . .
Održana radionica na temu pripreme Cost-Benefit analize i Studije izvodljivosti “Sistem upravljanja otpadnim vodama Nikšića: kanalizaciona mreža faza II“
Objavljeno: 11.03.2024
Autor: Redakcija

U okviru realizacije WBIF IPF8 Tehničke podrške na projektu „WB27-MNE-ENV-01 Sistem upravljanja otpadnim vodama Nikšića: kanalizaciona mreža faza II, Studija izvodljivosti, Procjena uticaja na životnu sredinu i društvo, Glavni projekat i Tenderska dokumentacija”, u Nikšiću je 06.03.2024. godine održana radionica koja je za temu imala pripremu Cost-Benefit analize (CBA) i prezentaciju Studije izvodljivosti predmetnog projekta.

Učesnicima je predstavljena CBA analiza kojom su analizirani troškovi i koristi projekta, odnosno prikazan cjelokupan pozitivan i negativan uticaj projekta u organizacijskom, finansijskom, ekonomskom, društvenom i ekološkom smislu, pri čemu su kroz analizu same Studije izvodljivosti predstavljene koristi i nedostaci opravdanosti realizacije ovog projekta u finansijskom i ekonomskom smislu. U okviru prezentacije učesnicima je prezentovana i Procjena uticaja na životnu sredinu i društvo kao i Strategija nabavki.

Obuci su pored predstavnika PROCON-a, prisustvovali i predstavnici Ministarstva ekologije, turizma, održivog razvoja i razvoja sjevera, predstavnici Opštine Nikšić i DOO “Vodovod i kanalizacija“ Nikšić.