Početna / Mediji o nama / Kolektiv.me: Sjutra potpisivan . . .
Kolektiv.me: Sjutra potpisivanje ugovora o izgradnji i rekonstrukciji predškolskih ustanova
Objavljeno: 15.08.2022
Autor: Redakcija

Zakonom o budžetu Crne Gore za 2019. godinu, planirano je kreditno zaduženje u iznosu od 10 miliona eura, u cilju izgradnje i rekonstrukcije predškolskih ustanova u Crnoj Gori.

U skladu sa time, Vlada Crne Gore i Razvojna Banka Savjeta Evrope (u daljem tekstu: CEB) su dana 20. decembra 2019. godine, zaključile Okvirni ugovor o zajmu za finansiranje Projekta „Predškolska Infrastruktura u Crnoj Gori – 2, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete. Kako su istakli, taj Projekat predstavlja nastavak realizacije projekta izgradnje i rekonstrukcije predškolskih ustanova u Crnoj Gori, u skladu sa Okvirnim ugovorom o zajmu potpisanim 2013. godine.Projekat ukupne vrijednosti od oko 15 miliona eura će se finansirati sa 67 odsto kreditnih sredstava CEB-a, u visini od 10 miliona eura, dok preostalih 33 odsto vrijednosti Projekta predstavlja učešće Vlade Crne Gore.

U utorak, 16. 08. 2022. godine, u 14 časova, u prostorijama Ministarstva prosvjete biće organizovano potpisivanje ovog ugovora kojim se stiču preduslovi za početak realizacije projekta.