Početna / Aktuelnosti / Platinum priznanje za pet uzas . . .
Platinum priznanje za pet uzastopnih godina bonitetne izvrsnosti dodjeljeno je kompaniji DOO "Project - Consulting" – Podgorica (PROCON)
Objavljeno: 02.10.2023
Autor: Redakcija

,, Ponosna na rezultate koje smo ostvarili, a drugi prepoznali i nagradili, u ove dvije godine, od kako sam na čelu "PROCON"a. Da ne govorim samo o ekomonskim pokazateljima, koji pokazuju rast prihoda , neto dobit ,poslovanje bez blokada računa ,sudskih sporova, izuzetno zdravo poslovanje, pomenula bih, da je naš tim prošle godine uz podršku MEPPU i EK, obezbjedio 23 mil€ granta, za investicije iz oblasti komunalne djelatnosti i zaštite životne sredine. "kazala je izvršna direktorica Valerija Saveljić.

Platinum priznanje za pet uzastopnih godina bonitetne izvrsnosti dodjeljeno je kompaniji DOO "Project - Consulting" – Podgorica (PROCON).

Urađena je finansijska analiza i rangiranje po bonitetu i poslovnim rezultatima, a platinum priznanje uručeno je izvršnoj direktorici v.d. Valeriji Saveljić, od strane predstavnika kompanije Solvent Rating, Zorana Butulije.

Ovo priznanje izvrsnosti definiše dugogodišnji kvalitet poslovanja i sistematskog rada koje DOO "Project - Consulting" – Podgorica (PROCON).svrstava u sam vrh crnogorske privrede Svrha ovog priznanje je da se izdvoje kompanije koje u kontinuitetu, iz godine u godinu, bilježe odličan rezultat i prepoznate su kao najpouzdaniji poslovni partneri.

Valerija Saveljić, diplomirani ekonomista, rođena je u Pljevljima,sa radnim iskustvom od 28 godina. Od 2021. godine kada je stupila na funkciju izvršne direktorice DOO "Project - Consulting" – Podgorica (PROCON)., unaprijedila je poslovanje stvarajući novu ekonomsku vrijednost.

Višegodišnje iskustvo u menadžmentu izvršne direktorke Valerije Saveljić rezultiralo je da se tokom 2022. godine poveća vrijednost potpisanih ugovora o pružanju usluga za 45,35% u odnosu na 2021. godinu.

Od 2021. – 2023. godine Društvo je uvećalo ukupan broj projekata na 20, čija je vrijednost preko 270 mil.€, što je za 54,28% uvećanje u odnosu na 2021. Pored projekata iz oblasti otpadnih voda i vodosnabdijevanja, započeta je i implementacija projekata iz oblasti čvrstog otpada, a zatim i proširen portfolio projekata socijalne infrastrukture kroz izgradnju devet vrtića u CG, čime se obezbijeđuje boravak za 2.149 naših najmlađih sugrađana.

Vrijednost potpisnih ugovora u 2022.godini iznosi 509.671,08 € i veća je za 36,55% u odnosu 2021.godinu.

Društvo je u 2022. godini u potpunosti izmirilo ranije nastale obaveze po osnovu Rješenja o reprogramu poreskog duga.

Potpisivanje novih ugovora o pružanju usluga, redovnom naplatom potraživanja i ekonomičnim poslovanjem, postignuto je da se obaveze po osnovu poreza i doprinosa, kao i ostale obaveze iz poslovanja uredno izmiruju i da Društvo nema dugovanja i sudskih sporova.

Čestitamo na uspješnom poslovanju i rukovođenju! Solvent Rating je ponosan na dugogodišnju saradnju sa DOO "Project - Consulting" – Podgorica (PROCON).