četvrtak, 20 septembar 2018 05:30

Posjeta Evropske investicione banke Crnoj Gori

Posjeta Evropske investicione banke Crnoj Gori.


U periodu 10. - 11. septembar 2018. godine predstavnici Evropske investicione banke su, u okviru redovne godišnje posjete Crnoj Gori, posjetili PROCON kako bi ispratili napredak u implementaciji projekata koji se finansiraju sredstvima obezbijeđenim finansijskim ugovorom “Vodosnabdijevanje i otpadne vode u Crnoj Gori”, koji je potpisan između države Crne Gore i Evropske investicione banke, u iznosu od 57 miliona eura.

Prvog dana posjete, 10. septembra, u prostorijama PROCON-a održan je sastanak o napretku u implementaciji projekata koji se finansiraju iz pomenutog finansijskog ugovora “Vodosnabdijevanje i otpadne vode u Crnoj Gori”. Sastanku su pored predstavnika Banke i PROCON-a, prisustvovali i predstavnici Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori.  Istog dana, predstavnici Banke i PROCON-a su posjetili opštinu Ulcinj i sa predstavnicima opštine razgovarali o realizovanim i predstojećim aktivnostima na projektu “Izgradnja kanalizacione mreže u opštini Ulcinj”, u okviru kojeg su 5. septembra objavljeni javni pozivi za podnošenje ponuda za izbor izvođača radova i nadzora nad izvođenjem radova.

Drugog dana posjete, 11. septembra, održan je sastanak sa predstavnicima Banke, Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, kancelarije WBIF-a u Crnoj Gori i IPF5 Konsultantima, na kojem je diskutovano o realizaciji projektnih aktivnosti u okviru WBIF 2016 tehnicke podrske u okviru koje je predviđena priprema različite dokumentacije za projekte čija je realizacija planirana u opštinama Cetinje, Kolašin, Mojkovac, Pljevlja, Plav, Berane i Rožaje. Istog dana,  predstavnici Banke i PROCON-a su posjetili opštine Bijelo Polje i Pljevlja i održali sastanke sa predstavnicima opština na temu realizovanih i predstojećih aktivnosti na projektima “Izgradnja kanalizacione mreže i PPOV u opštini Bijelo Polje” i “Izgradnja kanalizacione mreže i PPOV u opštini Pljevlja”.

Nakon sastanaka, učesnici su obišli lokacije na kojima se izvode radovi na izgradnji kanalizacione mreže i lokaciju na kojoj je predviđena izgradnja PPOV u Bijelom Polju, kao i lokaciju na kojoj su u toku radovi na izgradnji PPOV u opštini Pljevlja.

www.procon.me
Adresa: Vuka Karadžića br 11, I sprat
81000 Podgorica
Kontakt:
+382 (0) 20 201 545, +382 (0) 20 246 024, office@procon.me