četvrtak, 14 april 2022 12:48

Održan informativni sastanak o stanju projekata koji se realizuju u Prijestonici.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinja Nikola Đurašković i Velerija Saveljić direktorka Procona sa saradnicima, sastali su se danas u Svečanoj sali Opštine gdje je održan informativni sastanak o stanju projekata koji se realizuju u Prijestonici. Na početku sastanka prisutne je pozdravio gradonačelnik ističući važnost zajedničke saradnje. Valerija Saveljić, direktorka Procona je kazala da realizacija konkretnih projekata izgradnje adekvatne komunalne  infrastrukture, kao preduslova za zaštitu životne sredine, u oblastima upravljanja otpadnim vodama, vodosnadbijevanja i upravljanja otpadom kroz zajedničku saradnju je na dobrobit svih gradjana Prijestonice.

Prijestonica Ct 14 04 2022 svecana sala

Dragutin Sekulović, projekt menadžer u Proconu, upoznao je prisutne  o trenutnom statusu projekata čiju realizaciju prati Procon i to: Unapređenje sistema za snabdijevanje vodom u Prijestonici Cetinje i Izgradnja kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Prijestonici Cetinje, sa osvrtom i na projekte iz oblasti upravljanja otpadom. Zaključeno je da je u cilju stvaranja preduslova za realizaciju projekata potrebno svakodnevno donošenje odluka gdje je važno koncentrisati resurse i napore, predvidjeti potencijalne probleme i preventivne reakcije u saradnji sa svim relevantnim institucijama u sistemu i evropskim partnerima.

Prijestonica Cetinje svecana sala 14 04 druga

Na sastanku su aktivno učestvovali i Petar Martinovic direktor DOO “Vodovod i kanalizacija – Cetinje", koji je uključen u procese i aktivnosti potrebne da se identifikuje, definiše i koordinira različitim segmentima upravljanja projektom.

Dogovoreno je dalje djelovanje u pravcu dobijanja grant sredstava, koji bi omogućili realizaciju projekata sa minimalnim zaduživanjem Prijestonice Cetinje i države Crne Gore.

 

www.procon.me
Adresa: Moskovska br 65, I sprat
81000 Podgorica
Kontakt:
+382 (0) 20 201 545, +382 (0) 20 246 024, office@procon.me