Vuka Karadzica br. 11, I sprat, 20000 Podgorica, Crna Gora, Telefon: +382(20) 201-545, Fax: +382(20) 246-024

Izgradnja postrojenja za tretman procjednih voda na deponiji Livade u Podgorici

Ocijeni
(0 glasova)

U okviru realizacije projekta “Izgradnja postrojenja za tretman procjednih voda na deponiji Livade u Podgorici”, u srijedu, 10.01.2018. godine u prostorijama Ministarstva održivog razvoja i turizma održan je redovni sastanak o napretku projekta. Sastanku su, pored predstavnika PROCON-a, prisustvovali predstavnici “Deponije” DOO kao Investitora,  Izvođača radova i Nadzora. Imajući u vidu da je realizacija projekta ušla u završnu fazu, na sastanku je dogovorena dinamika realizacije preostalih aktivnosti i procedura koje prethode dobijanju sertifikata o prijemu radova odnosno završetku radova na postrojenju za tretman procjednih voda.

Čitano 143 puta Zadnji put promjenjen Thursday, 18 January 2018 01:20

MEDIJI O NAMA

Dodijeljeno 400 vaučera, evo i rang liste

Građanima će u projektu Hiljadu plus stanova, od ukupno 674 odobrene apklikacije, u prvoj fazi biti dodijeljeno 400 vaučera, a prvi će biti uručeni prioritetnim ciljnim grupama u petak.

Konačna rang lista izabranih korisnika po vremenu i ciljnoj grupi kojoj pripadaju objavljena je na sajtu Ministarstva održivog razvoja i turizma www.mrt.gov.meDirektor Direktorata za razvoj stanovanja i predsjednik Projektnog odbora, Marko Čanović, kazao je da je od ukupno 723 podnijete aplikacije, njih 49 odbijeno po više različitih osnova. „Uslove projekta ispunila su 674 podnosioca zahtjeva. U prvoj fazi podjele, vaučere će dobiti 400 aplikanata, dok će ih 274 biti na listi čekanja“, rekao je Čanović na konferenciji za novinare.

Dodjela vaučera prioritetnim ciljnim grupama biće organizovana u petak u 13 sati u Atlas Capital centru. „U skladu sa rang listom, ostalim dobitnicima vaučeri će biti dodijeljeni 25. i 27. maja“, naveo je Čanović.

U prioritetnoj ciljnoj grupi nalazi se 68 aplikanata koji će dobiti vaučere. U javnom sektoru će od 291 aplikanta koji ispunjava uslove projekta, vaučere dobiti njih 132. "U okviru grupe mladi bračni parovi do 35 godina starosti, 189 aplikanata ispunjava uslove, od čega će 100 dobiti vaučere. U grupi ostali, uslove ispunjava 126 građana, a vaučere će dobiti takođe njih 100", precizirao je Čanović. 

Opširnije

U petak prvi vaučeri za Hiljadu plus


 

U grupi od 400 u prvoj fazi nalazi se 68 porodica iz prioritetnih grupa - samohrani roditelji i staratelji, lica sa invaliditetom, porodice sa djecom sa smetnjama u razvoju i mladi koji su bili djeca bez roditeljskog staranja i žrtve porodičnog nasilja. 

Prve vaučere za kupovinu stanova sa subvencionisanim kreditima iz ovogodišnjeg projekta Hiljadu plus dobiće u petak 20. maja 68 porodica iz prioritetnih grupa, a preostalih 332 biće podijeljena 25. i 27. maja. Lista ovih prvih 400 korisnika danas je objavljena na sajtu projekta 1000plus.me. Većina njih je iz Podgorice - 372, iz Nikšića je 23 i pet iz Bijelog Polja. 

Generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Marko Čanović kazao je da će u ovoj provoj fazi biti podijeljeno 400 vaučera, a da je na listi čekanja 274 aplikanta koja ispunjavaju uslove. On je kazao da je 49 zahtjeva odbijeno jer nijesu ispunjavali uslove, dva podnosioca su povukla zahtjev a šest je promjenilo banku zbog čega su još u proceduri provjere kod nove banke. 

Direktorica implementacione jedinice Prokon, koja sprovodi projekat, Sanja Mugoša kazala je da su na osnovu budžeta projekta od 20 miliona kreditne sposobnosti koju su banke procjenile izračunale da novca ima za 400 zahtjeva. Lista tih 400 zahtjeva utvrđena je na osnovu vremena predaje zahtjeva. Ukoliko neko sa liste odustane ili ne iskoristi vaučer u roku od 60 dana, njih će mijenjati sljedeći na listi čekanja. 

Opširnije

 Hiljadu plus stanova: U prvoj fazi biće dodijeljeno 400 vaučera

Građanima će u projektu Hiljadu plus stanova, od ukupno 674 odobrene apklikacije, u prvoj fazi biti dodijeljeno 400 vaučera, a prvi će biti uručeni prioritetnim ciljnim grupama u petak.

Konačna rang lista izabranih korisnika po vremenu i ciljnoj grupi kojoj pripadaju biće objavljena danas na sajtovima projekta www.1000plus.me i Ministarstva održivog razvoja i turizma www.mrt.gov.me. Direktor Direktorata za razvoj stanovanja i predsjednik Projektnog odbora, Marko Čanović, kazao je da je od ukupno 723 podnijete aplikacije, njih 49 odbijeno po više različitih osnova.

„Uslove projekta ispunila su 674 podnosioca zahtjeva. U prvoj fazi podjele, vaučere će dobiti 400 aplikanata, dok će ih 274 biti na listi čekanja“, rekao je Čanović na konferenciji za novinare. Dodjela vaučera prioritetnim ciljnim grupama biće organizovana u petak u 13 sati u Atlas Capital centru. „U skladu sa rang listom, ostalim dobitnicima vaučeri će biti dodijeljeni 25. i 27. maja“, naveo je Čanović. U prioritetnoj ciljnoj grupi nalazi se 68 aplikanata koji će dobiti vaučere. U javnom sektoru će od 291 aplikanta koji ispunjava uslove projekta, vaučere dobiti njih 132.

„U okviru grupe mladi bračni parovi do 35 godina starosti, 189 aplikanata ispunjava uslove, od čega će 100 dobiti vaučere. U grupi ostali, uslove ispunjava 126 građana, a vaučere će dobiti takođe njih 100“, precizirao je Čanović.

Opširnije

Juče saopšten broj i struktura aplikanata projekta Hiljadu plus

 

U PRVOM KRUGU OD 400 DO 500 VAUČERA

PODGORICA – Od 725 građana koji su aplicirali u projektu Hiljadu plus, u Ministarstvu turizma očekuju da će polovinom maja njih 400 do 500 dobiti vaučere s kojima će poći kod građevinskih firmi i sklopiti predugovore. Za one koji budu ispod liste Vlada pregovara sa bankama o obezbjeđivanju dodatnih sredstava pod istim uslovima. Kako je saopštio direktor Direktorata za budžet u Ministarstvu finansija Dragan Darmanović, taj resor zajedno sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma pregovara sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope i komercijalnim bankama o obezbjeđivanju kreditnih aranžmana po istim uslovima za sve aplikante koji ne prođu regularni krug izbora. Građani su u periodu od 21. marta do 21. aprila, koliko je bio otvoren javni poziv, dostavili ukupno 731 aplikaciju za dugoročni stambeni kredit.

Nakon toga su dva aplikanta povukla prijavu, dok su četiri aplicirala u drugim bankama zbog negativne kreditne sposobnosti u prvobitnim bankama. Projektni odbor će zbog toga razmatrati 725 aplikacija iz četiri opštine, od čega u Podgorici 667, Nikšiću 49, Bijelom Polju osam i Pljevljima jednu. Projektni odbor bi i u prvoj polovini maja trebalo da objavi konačnu listu dobitnika stambenog kredita, a prva grupa vaučera biće dodijeljena prioritetnim
ciljnim grupama polovinom narednog mjeseca.

Direktor Direktorata za razvoj stanovanja i predsjednik Projektnog odbora Marko Čanović rekao je da su banke trenutno procijenile maksimalnu kreditnu sposobnost svakog klijenta i na osnovu toga će podijeliti vaučere u prvom krugu onim osobama koje zadovoljavaju kriterijume. Neki broj ljudi će otpasti, neki neće naći stan koji im odgovara a jedan broj će odustati i na osnovu toga će oni sa liste čekanja ući u priču i dobiti vaučer sa rokom da ga realizuju - objasnio je Čanović.

Opširnije

ZA KUPOVINU STANA PREKO PROJEKTA 1000+ PRIJAVILO SE 725 DOMAĆINSTAVA

 

STAMBENO PITANJE NEĆE RIJEŠITI 300 GRAĐANA


Stambeno pitanje preko projekta 1000+ moglo bi riješiti od 400 do 500 domaćinstava, od ukupno 725 prijavljenih. Prve vaučere sa maksimalnim iznosom kreditnog zaduženja, polovinom maja dobiće domaćinstva iz prioritetnih grupa, od kojih je primljeno 67 zahtjeva, a nakon njih i ostali aplikanti koji ispunjavaju uslove projekta. Ukoliko se potroši predviđeni iznos od 20 miliona eura, a i dalje bude domaćinstava koja ispunjavaju uslove, razgovaraćemo sa bankom za razvoj savjeta Evrope i komercijalnim bankama o obezbeđenju dodatnog novca - rekao je pomoćnik ministra održivog razvoja i turizma i predsjednik projektnog odbora Marko Čanović na jučerašnoj konferenciji povodom završetka oglasa za građane.

Opširnije

 Projekat 1000+: Vlada pregovara sa bankama o dodatnim sredstvima

U projektu Hiljadu plus stanova bi od ukupno dostavljenih 725 aplikacija građana, trebalo da bude dodijeljeno između 400 i 500 vaučera, dok za one koji budu ispod liste Vlada pregovara sa bankama o obezbijeđivanju dodatnih sredstava pod istim uslovima.Direktor Direktorata za budžet u Ministarstvu finansija Dragan Darmanović rekao je da taj resor zajedno sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma pregovara sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope CEB i komercijalnim bankama o obezbijeđivanju kreditnih aranžmana po istim uslovima za sve aplikante koji ne prođu regularni krug izbora.

Na taj način bi pokušali da svim građanima koji su učesnici projekta i koji zadovoljavaju potrebne uslove, omogućimo da dobiju kreditne aranžmane“, kazao je Darmanović.

On je dodao da će građanima biti dodijeljeni vaučeri sa kojima će poći kod građevinskih firmi i sklopiti predugovore.

Od samih građana i od toga koje stanove izaberu zavisiće da li će se odobravati taj dodatni dio sredstva ili ne. Mi još nemamo popis stanova koji su građani izabrali“, saopštio je Darmanović.

Građani su u periodu od 21. marta do 21. aprila, koliko je bio otvoren javni poziv, dostavili ukupno 731 aplikaciju za dugoročni stambeni kredit. Nakon toga su dva aplikanta povukla prijavu, dok su četiri aplicirala u drugim bankama zbog negativne kreditne sposobnosti u prvobitnim bankama.

Opširnije

 Pregovaraju o dodatnim sredstvima za "Hiljadu plus"

U projektu "Hiljadu plus stanova" od ukupno dostavljenih 725 aplikacija građana, trebalo bi da bude dodijeljeno između 400 i 500 vaučera, dok za one koji budu ispod liste Vlada pregovara sa bankama o obezbijeđivanju dodatnih sredstava pod istim uslovima.

„Banke su trenutno procijenile maksimalnu kreditnu sposobnost svakog klijenta"

Direktor Direktorata za budžet u Ministarstvu finansija, Dragan Darmanović, rekao je da taj resor zajedno sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma pregovara sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope (CEB) i komercijalnim bankama o obezbijeđivanju kreditnih aranžmana po istim uslovima za sve aplikante koji ne prođu regularni krug izbora.

„Na taj način bi pokušali da svim građanima koji su učesnici projekta i koji zadovoljavaju potrebne uslove, omogućimo da dobiju kreditne aranžmane“, kazao je Darmanović na konferenciji za novinare.

Opširnije

 PRIJAVLJIVANJE GRADJANA ZA "HILJADU PLUS" OD PONEDELJKA 

U PONUDI 753 STANA U DEVET OPŠTINA

Javni poziv će biti otvoren 30 dana. Građani će dobiti vaučere na osnovu kojih će moći da odu u banku i definišu finalni kreditni aranžman - kazao je Čanović

PODGORICA – Javni poziv za građane u projektu ,,Hiljadu plus“ biće objavljen u petak, dok će dokumentaciju bankama podnositi od ponedjeljka, saopštio je direktor Direktorata za razvoj stanovanja u Ministarstvu održivog razvoja i turizma i predsjednik Projektnog odbora Marko Čanović.

Javni poziv će biti otvoren 30 dana. Građani će dobiti vaučere na osnovu kojih će moći da odu u banku i definišu finalni kreditni aranžman - kazao je Čanović. Čanović je rekao da se za učešće u projektu prijavilo 20 građevinskih
kompanija sa 815 stanova u devet opština. Projektni odbor je nakon razmatranja ponuda i dokumentacije definisao konačnu listu od 16 građevinskih kompanija sa ukupno 753 stana. - Građevinari su imali sastanke sa nama dva-tri puta. Mi smo ih kroz medije pozivali da spuste cijene u odnosu na one koje su već bile ponuđene. Intencija je bila da se te cijene spuste nekih 50 eura, ali nam nijesu izašli u susret - saopštio je Čanović.

On je podsjetio da je projekat koncipiran za domaćinstva sa srednjim i nižim primanjima. Na pitanje novinara da prokomentariše to što su građani već unaprijed rezervisali stanove i da su predstavnici jedne od najvećih kompanija koja učestvuje u projektu saopštili da su skoro svi stanovi rezervisani i da nema slobodnih na području Podgorice, Čanović je rekao da takve informacije nema. Projektni odbor odlučuje o konačnoj listi korisnika i niko ko ne bude dobio vaučer nema šanse da može kupiti stan kroz projekat - saopštio je Čanović. Predstavnik Ministarstva finansija Dragan Darmanović kazao je da je taj resor Vlade u završnoj fazi pripreme sporazuma sa bankama.

Opširnije

Danas (09.09.2015.god) su u opštini Petnjica boravili predstavnici Kompanije  koja predstavlja Nacionalnu jedinicu za implementaciju projekata u oblasti komunalne djelatnosti  i zastite životne sredine, DOO “PROJECT-CONSULTING”(PROCON) iz Podgorice. U delegaciji su bili Sanja Mugoša i Stojan Vuletić a primio ih je predsjednik opštine Petnjica, Samir Agović sa saradnicima. U toku razgovora pomenuti su brojni problemi i izazovi sa kojima se susreće Petnjica ali i načinu da se što prije iznađu mogućnosti da se najurgentnije stvari iz oblasti vodosnadbijevanja i otpadnih voda riješe uz pomoć PROCOM-a. Gosti su upoznati sa aplikacijom projekta vodovoda Murovsko vrelo u izgradnji, za koji se apliciralo kod Ministarstva održivog razvoja i turizma za sredstva iz WBIF. Kao i o potrebi da se urade nedostajuća planska dokumenta, studije i strategije na lokalnom nivou, koje su neophodne kao priprema da bi se ušlo u izradu konkretnih projektnih rešenja za:

Uređenje korita rijeke Popče, izgradnju kanalizacione mreže, izgradnja kolektora otpadnih voda, rekonstrukcija postojećeg vodovoda u dijelu vodozahvata i ugradnja filtera sa hlorinatorskim stanicama i brojnih drugih prioriteta iz oblasti komunalne infrastructure.

Dogovorena je saradnja sa PROCON-om i dalji zajednički angažman.

 Rješava se problem otpadnih voda u Pljevljima  

Opština Pljevlja i opštinsko preduzeće Vodovod i kanalizacija potpisali su ugovore sa kompanijama izvođačima radova u postupku izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i glavnog kolektora u ovom gradu, kao i sa preduzećem koje će obavljati nadzor nad radovima. Ukupna vrijednost tri potpisana ugovora je preko 7,5 miliona eura.

Opština Pljevlja

"Kompanija Aqualia Infrastructuras iz Španije biće projektant i izvođač radova na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Novac za realizaciju ovog projekta finasira se iz pretpristupnih fondova IPA 3,5 miliona eura i kreditnog aranžmana sa Evropskom investicionom bankom 2,5 miliona eura. Projekat obuhvata i upravljanje tokom prve godine rada postrojenja kapaciteta 28.000 (ES)ekvivalent stanovnika. Puštanje u rad postrojenja planiranoje za 2017. godinu", saopšteno je iz PROCON-a.

Austrijsko preduzeće Strabag AG angažovano je za projekat izgradnje glavnog kolektora, vrijedan oko 1,05 miliona eura, što se finansira iz granta Infrastructure Project Facility 2008. Biće izgrađeno oko pet kilometara glavnog kolektora, a okončanje radova predviđeno je tokom 2015. godine.

Opširnije

Pljevlja: Potpisan ugovor za izgradnju postrojenja za prečiščavanje otpadnih voda

Opština Pljevlja

Opština Pljevlja i opštinsko preduzeće Vodovod i kanalizacija potpisali su ugovore sa kompanijama izvođačima radova u postupku izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i glavnog kolektora u ovom gradu, kao i sa preduzećem koje će obavljati nadzor nad radovima. Ukupna vrijednost tri potpisana ugovora je preko 7,5 miliona eura, saopšteno je iz Nacionalne jedinice za implementaciju projekata iz oblasti komunalnih djelatnosti i zaštite životne sredine PROCON.

- Kompanija Aqualia Infrastructuras iz Španije biće projektant i izvođač radova na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Novac za realizaciju ovog projekta finasira se iz pretpristupnih fondova (IPA) 3,5 miliona eura i kreditnog aranžmana sa Evropskom investicionom bankom 2,5 miliona eura.

Opširnije

BIJELO POLJE - Raspisan Javni poziv za izgradnju postrojenja za otpadne vode

Opština Bijelo Polje je u saradnji sa Nacionalnom jedinicom za implementaciju projekata iz oblasti komunalnih djelatnosti i zaštite životne sredine PROCON raspisala javni poziv za izbor revidenta glavnih projekata i nadzor nad izvođenjem radova kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u tom gradu.  

Opština Bijelo Polje 

Procijenjena vrijednost ovog projekta je 540.000 eura, a tendersku dokumentaciju za ugovaranje revidenta i nadzora nad izvođenjem radova pripremio je PROCON u saradnji sa opštinom Bijelo Polje. 

Kako se navodi u saopštenju, poziv je dostupan na web sajtovima PROCON-a, Opštine Bijelo Polje i  Uprave za javne nabavke, kao i u Službenom listu EU.  

Opširnije

Izgradnja kanalizacione mreže

 

Cetinje – Nacionalna jedinica za implementaciju PROCON raspisala je poziv za ponude za izgradnju kanalizacione mreže u prijestonici Cetinje, u mjestu Grude- Donji Kraj. Projekat je vrijedan 900.000 eura, a sredstva je obezbijedio PROCON, u saradnji sa prijestonicom Cetinje i Ministarstvom održivog razvoja i turizma. Prva faza, obuhvatiće projektovanje i izgradnju fekalne kanalizacione mreže za mjesto Gruda, a ponude će biti otvorene 7.marta 2014.godine.

M.J.

Raspisan poziv za dostavljanje ponuda za izgradnju kanalizacione mreže na Cetinju

 

PROJEKAT VRIJEDAN 900.000 EURA

 

Cetinje – Nacionalna jedinica za implementaciju projekata iz oblasti komunalne djelatnosti i zaštite životne sredine PROCON raspisala je poziv za dostavljanje ponuda  za izgradnju kanalizacione mreže u Prijestonici Cetinje, u mjestu Grude - Donji Kraj. Projekat je vrijedan 900.000 eura, a sredstva za njegovu realizaciju obezbijedio je PROCON, u saradnji sa Prijestonicom Cetinje i Ministarstvom održivog razvoja i turizma.

„Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena su iz grant aranžmana “Prozor opštinama” i dio su sistema rješavanja pitanja otpadnih voda u Cetinju. Pitanje otpadnih voda u Cetinju biće rješavano fazno, zbog složenosti projekta. Naredna faza biće izgradnja tunela Belveder, a zatim i raspisivanje tendera za projektovanje i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda“ – navodi se u saopštejnu koje je potpisala direktorica PROCON-a, Sanja Mugoša. 

Prva faza, na koju se odnosi raspisani javni poziv, obuhvatiće projektovanje i izgradnju fekalne kanalizacione mreže za naselje Gruda, a ponude će biti otvorene 7.  marta 2014. godine. Detaljnije informacije o pozivu dostupne su na web sajtovima PROCON-a, Prijestonice Cetinje, Uprave za javne nabavke i u Žurnalu Evropske unije.

Prijestonica Cetinje ranije je, u saradnji sa PROCON-om, raspisala i javni poziv za nadzor nad izvođenjem radova i reviziju glavnih projekata gradnje kanalizacione mreže. Evaluacija ponuda po ovom pozivu je u toku – zaključuje se u saopštenju.

Z.P.

 

CETINJE: DONJE POLJE DOBIJA KANALIZACIJU

 

Cetinje – Nacionalna jedinica za implementaciju projekata iz oblasti komunalne djelatnosti i zaštite životne sredine PROCON raspisala je poziv za dostavljanje ponuda  za izgradnju kanalizacione mreže u Prijestonici Cetinje, u mjestu Grude - Donji Kraj. Projekat je vrijedan 900.000 eura, a novac je obezbijedio PROCON, u saradnji sa Prijestonicom Cetinje i Ministarstvom održivog razvoja i turizma.

„Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena su iz grant aranžmana “Prozor opštinama” i dio su sistema rješavanja pitanja otpadnih voda u Cetinju. Zbog složenosti projekta, ovo pitanje biće rješavano fazno. Naredna faza biće izgradnja tunela Belveder, a zatim i raspisivanje tendera za projektovanje i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda“, saopštila je direktorica PROCON-a, Sanja Mugoša.

Prema njenim riječima, prva faza obuhvatiće projektovanje i izgradnju fekalne kanalizacione mreže za mjesto Gruda, a ponude će biti otvorene 7.  marta 2014. godine

ZA TRETMAN OTPADNIH VODA I OTPADA POTREBNO 166 MILIONA 

0811sanjapocetna

Prosječna snadbjevenost stanovništva vodom u Crnoj Gori iz javnih vodovodnih sistema iznosi 62 odsto. Od toga je nepune dvije trećine korisnika usluga vodosnadbijevanja priključeno na kanalizacione sisteme, a prečišćava se manje od 15 odsto proizvedenih otpadnih voda(!) Navedeni podaci govore o značaju infrastrukturnih projekata u ovoj oblasti. Ono što je važno da prepoznamo jeste - ogroman potencijal u fondovima EU koje možemo iskoristiti ako budemo donosili i implementirali odluke planski, kaže Sanja Mugoša.

Izvršna direktorka nacionalne jedinice za implementaciju projekata iz oblasti zaštite životne sredine i stanovanja PROKON Sanja Mugoša kazala je da je sjevernim i centralnim opštinama u Crnoj Gori potrebno 166 miliona eura- kako bi riješile problem upravljanja otpadnim vodama i otpadom.

Opširnije

Cetinje: Raspisani javni pozivi za rekonstrukciju kanalizacione mreže


CETINJE – Delegacija EU raspisala je javni poziv za odabir izvođača radova na projektu Projektovanje i izgradnja kanalizacione mreže u prijestonici Cetinje.

Javni poziv za odabir izvođača radova na projektovanju i gradnji kanalizacione mreže u prijestonici Cetinje raspisan je 16. oktobra, a krajnji rok za dostavljanje ponuda je 16. decembar.

Vrijednost projekta iznosi 3,2 miliona eura, a sredstva su obezbijeđena posredstvom programa IPA. Kako je predviđeno javnim pozivom, ugovorom je obuhvaćena gradnja kanalizacionih kolektora i atmosferske kanalizacione mreže, uz povezivanje sa postojećom kanalizacionom mrežom, uključujući i gradnju priključaka za domaćinstva.

Opširnije

Javni poziv za projektovanje i izgradnju kanalizacione mreže

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori raspisala je javni poziv za odabir izvođača radova na projektu Projektovanje i izgradnja kanalizacione mreže na Cetinju – saopšteno je danas iz Prijestonice.

Vrijednost projekta iznosi 3,2 miliona eura, a sredstva su obezbijeđena posredstvom programa IPA.

Kako je predviđeno javnim pozivom, ugovorom je obuhvaćena gradnja kanalizacionih kolektora i atmosferske kanalizacione mreže, uz povezivanje sa postojećom kanalizacionom mrežom, uključujući i gradnju priključaka za domaćinstva.

Istovremeno, Prijestonica Cetinje, u saradnji sa PROCON-om, raspisala je javni poziv za nadzor nad izvođenjem radova i reviziju glavnih projekata gradnje kanalizacione mreže.

Opširnije

Cetinje: Raspisan javni poziv za rekonstrukciju kanalizacione mreže

Delegacija Evropske unije EU u Crnoj Gori i Prijestonica Cetinje raspisali su javne pozive za odabir izvođača radova za projektovanje i gradnju kanalizacione mreže u ovom gradu, te za nadzor nad izvođenjem radova.

Javni poziv za odabir izvođača radova na projektivanju i gradnji kanalizacione mreže u Prijestonici Cetinje raspisan je 16. oktobra, a krajnji rok za dostavljanje ponuda je 16. decembar.

Vrijednost projekta iznosi 3.2 miliona eura, a sredstva su obezbijeđena posredstvom programa IPA. 

“Kako je predviđeno javnim pozivom, ugovorom je obuhvaćena gradnja kanalizacionih kolektora i atmosferske kanalizacione mreže, uz povezivanje sa postojećom kanalizacionom mrežom, uključujući i gradnju priključaka za domaćinstva”, saopšteno je iz Prijestonice.

Opširnije
PROJEKAT ZA BOLJE VODOSNABDIJEVANJE

DANILOVGRAD – Ugovor o rehabilitaciji i proširenju vodovodne mreže u Danilovgradu juče su u zgradi lokalne uprave potpisali direktor JP Vodovod i kanalizacija Darko Đuričković i predstavnik preduzeća „CMC kontrolmatik“ iz Herceg Novog Nikola Mirković.

Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i poboljšanje kanalizacione mreže i vodosnabdijevanja biće realizovana iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj od 5,35 miliona eura, na osnovu ugovora između Vlade i EBRD. Za ovaj posao obezbijeđene su i dvije donacije – 265.000 eura od Vlade Njemačke i 500.000 od Vlade Češke.

Opširnije