Ivana Milutinovića bb, 20000 Podgorica, Crna Gora, Telefon: +382(20) 201-545, Fax: +382(20) 246-024

Articles

POBJEDA: Srijeda, 11 Septembar 2013.

PROJEKAT ZA BOLJE VODOSNABDIJEVANJE

DANILOVGRAD – Ugovor o rehabilitaciji i proširenju vodovodne mreže u Danilovgradu juče su u zgradi lokalne uprave potpisali direktor JP Vodovod i kanalizacija Darko Đuričković i predstavnik preduzeća „CMC kontrolmatik“ iz Herceg Novog Nikola Mirković.

Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i poboljšanje kanalizacione mreže i vodosnabdijevanja biće realizovana iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj od 5,35 miliona eura, na osnovu ugovora između Vlade i EBRD. Za ovaj posao obezbijeđene su i dvije donacije – 265.000 eura od Vlade Njemačke i 500.000 od Vlade Češke.

Na međunarodnom konkursu odabrana je njemačka firma „Sasen-vaser“ za konsultanta na planu finansijskog i operativnog unapređenja poslovanja, dok je českoj firmi ,,VHS Brno“ povjeren zadatak podrške za javne nabavke i implementaciju. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i konzul Češke u našoj zemlji Vaclav Dobreš, predstavnici MUP-a i direktorica ,,Prokona“, nacionalne jedinice za implementaciju projekata iz oblasti komunalnih djelatnosti i zaštite životne sredine Sanja Mugoša.

- Ovo je jedna od najznačajnijih investicija u minulom vijeku. Grad nije grad ukoliko nema dobru i savremenu vodovodnu mrežu – rekao je predsjednik opštine Branislav Đuranović.

On je zahvalio donatorima i Vladi koji su podržali ovu ideju, kao i mladom timu stručnjaka koji su svoje znanje valorizovali u interesu razvoja i prosperiteta ove sredine.

B.K.